

Źródło kwasu omega 3
Olej Lniany Tradycyjny OLIVIAK
Olej lniany jest źródłem kwasów tłuszczowych omega-3i omega-6.Pomaga obniżyć cholesterol. Wspiera pracę jelit. Olej lniany tradycyjny ma zastosowanie w kuchni; do sałatek, koktajli i wszelkiego rodzaju potraw na zimno.
Szerokie zastosowanie ma też w kosmetyce.
SKŁADNIKI OLEJU
Do produkcji oleju używamy ziarno uprawiane w rodzinnym gospodarstwie, suszone naturalnym procesem po skoszeniu z pnia, nie używamy środków chemicznych
TŁOCZENIE OLEJU
Tłoczenie oleju odbywa się tradycyjną metodą, jest to bardzo popularny i uwielbiany przez mieszkańców Roztocza.
Co oznacza tradycyjny?
Tradycyjny, bo wykonany zgodnie z tradycyjną, stosowaną od dziesięcioleci metodą. Ziarna Lnu poddaje się rozdrobnieniu, delikatnym nawilżeniu oraz prażeniu a dopiero później wytłaczany jest olej za pomocą prasy tłokowej. Dzięki zachowaniu tego procesu, doświadczeniu i dbałości uzyskujemy przepyszny olej - charakteryzujący się wyjątkową barwą, zapachem i smakiem. Prawdopodobnie należysz do grona osób, które nigdy nie zaznały jego zapachu i smaku, ale masz okazję to zmienić!
TERMIN PRZYDATNOŚĆI I PRZECHOWYWANIE
Termin przydatności to 3 miesiące od daty produkcji. Olej należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu najlepiej w lodówce.
DOSTĘPNOŚĆ I WYSYŁKA
Nasze oleje wysyłamy od poniedziałku do środy tak aby nie spędzały w transporcie weekendów tylko jak najszybciej ocierały do klientów
Tłoczymy małe ilości wiec mamy cały czas świeży olej. Pojemności to 250ml, 500ml