

Olej rzepakowy zawiera cenne dla organizmu składniki, w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: linolowy (kwas omega-6) oraz linolenowy (kwas omega-3).
Olej rzepakowy złoto polskich pól zwane też oliwa północy. Olej ten charakteryzuje się lekko zielonym kolorem.
Redukuje poziom cholesterolu, wzmacnia system immunologiczny oraz usprawnia układ nerwowy.
Ma zastosowanie w kuchni kosmetyce i farmakologii
SKŁADNIKI OLEJU
Do produkcji oleju używamy ziarno uprawiane w rodzinnym gospodarstwie, które oddycha naturalnie po skoszeniu z pnia dzięki czemu nie używamy środków chemicznych
TŁOCZENIE OLEJU
Tłoczenie oleju odbywa się tradycyjna metoda dla terenów roztoczańskich.
Co to znaczy tradycyjnie?
Ziarna poddaje się rozdrobnieniu, delikatnym nawilżeniu oraz prażone i prasą hydrauliczna wyciskane, prasa hydrauliczna pozwala na dokładne ustalenie ciśnienia wyciskania, co pozwala ograniczyć temperaturę wyciskanej miazgi i dodatnio wpływa na smak i zapach oleju. Ta metoda wydobywa smak oleju
TERMIN PRZYDATNOŚĆI I PRZECHOWYWANIE
Termin przydatności to 6 miesiące od daty produkcji. Olej należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
DOSTĘPŃOŚĆ I WYSYŁKA
Wytłaczamy niewielkie ilości co daje gwarancje świeżości. Pojemności to 250ml, 500ml
Nasze oleje wysyłamy od poniedziałku do środy tak aby nie spędzały w transporcie weekendów tylko jak najszybciej ocierały do klientów
Specyficzne kody