Olej z Czarnuszki
search
  • Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki

19,99 zł
Brutto

Czarnuszka to drogocenna roślina, której nasiona mają zastosowanie w lecznictwie, kuchni, a nawet kosmetologii.

pojemność: 100ml
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Olej z czarnuszki to naturalny produkt wytłoczony z czarnuszki. Dziś olej z czarnuszki nazywany jest "złotem faraonów" Badania potwierdzają, że olej z czarnuszki działa jak tarcza na najgroźniejszą dla zdrowia układu pokarmowego bakterię -Helicobacter pylori. Jest odpowiednim środkiem na pasożyty, a w szczególności wszelkiego rodzaju grzyby. Olej z czarnuszki doskonale sprawdzi się w leczeniu alergii. Łagodzi objawy trądziku, łuszczycy. Czarnuszka obniża poziom cukru we krwi. Coraz częściej mówi się o tym że olej z czarnuszki pomaga zatrzymać rozwój komórek nowotworowych, czy nawet je zniszczyć. 

Ma też zastosowanie w kosmetyce: jako dodatek do preparatów do włosów, stanowi doskonały środek na ich porost, Zapobiega rozwojowi łuszczycy, egzemy, jak i przesuszaniu się skóry. 

SKŁADNIKI OLEJU 

Olej z czarnuszki na zimno powstaje ze staranie dobranych ziaren 

TŁOCZENIE OLEJU 

Proces tłoczenia oleju na zimno odbywa się przy pomocy prasy ślimakowej w temperaturze do 38 stopni Celsjusza i dzięki temu zachowuje swoje wszelkie wartości 

 TERMIN PRZYDATNOŚCI 

Termin przydatności oleju z czarnuszki od daty wytłoczenia to 9 miesięcy, przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu najlepiej w lodówce 

DOSTĘPNOŚĆ I WYSYŁKA 

Produkt jest zawsze świeży, bo tłoczymy małe ilości i tak jak inne oleje wysyłamy poniedziałek, wtorek, środa, żeby oleje w transporcie nie były przez weekend 

 Pojemności to 100ml 250ml, 500ml 

 

2 sztuk