Olej Dyniowy Tradycyjny

9.99 44.99 

Olej z pestek dyni wykazuje liczne właściwości prozdrowotne wobec organizmu człowieka, dlatego też od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem w medycynie, kosmetyce i kuchni.

100ml 250ml 500ml
Wyczyść
Na stanie
brak

Opis

Olej dyniowy tradycyjny

Olej z pestek dyni charakteryzuje się orzechowym smakiem i aromatem. Ma ciemnozielono-brązową barwę. Przed tłoczeniem ziarna są poddane rozdrobnieniu, nawilżeniu i podgrzaniu. Następnie tłoczymy z nich olej, który znajduje zastosowanie w kuchni, jako dodatek do różnego rodzaju potraw i przekąsek. Olej dyniowy tradycyjny przyczynia się do utrzymania dobrego stanu zdrowia i powinien być stosowany w codziennej diecie. Jest także stosowany w medycynie niekonwencjonalnej i kosmetyce.

Olej dyniowy tradycyjny – właściwości

  • Olej z pestek dyni jest źródłem witamin, takich jak witamina E, witamina A, witamina B1, witamina B2 czy witamina C, niacyna, piroksen i witamina H.
  • To cenne źródło wielu minerałów – żelaza, fluoru, jodu, potasu, wapnia, magnezu, fosforu, selenu, cynku czy sodu.
  • Ma wysoką zawartość przeciwutleniaczy, dzięki czemu spowalnia proces starzenia.
  • Olej dyniowy poprawia stan skóry, włosów i paznokci.
  • Jest pomocny w leczeniu chorób układu krążenia.
  • Olej dyniowy tradycyjny wzmacnia układ immunologiczny.
  • Często stosuje się olej dyniowy na pasożyty.
  • Wspomaga walkę z trądzikiem.
  • Pomaga uporać się z bliznami, rozstępami.
  • Koi podrażnienia i przyśpiesza regenerację skóry.
  • Olej z pestek dyni wspiera usuwanie toksyn z organizmu i reguluje florę bakteryjną jelit.

Olej dyniowy tradycyjny – zastosowanie

Oto sposoby na wykorzystanie oleju dyniowego.

Olej z pestek dyni w kuchni

Olej z pestek dyni to naturalny sposób na pożegnanie wielu problemów zdrowotnych, poprawę urody i idealny dodatek do dań na zimno. Olej dyniowy w kuchni stanowi doskonałą bazę do sosów sałatkowych, możesz nim też skropić pełnoziarniste pieczywo. Podkreśli smak przygotowanych przez Ciebie deserów oraz zup krem.

Olej dyniowy na włosy

Coraz częściej stosuje się olej dyniowy na włosy. Możesz dodać go do szamponu lub odżywki albo nałożyć bezpośrednio na włosy, następnie po kilku godzinach zmyć. Po zabiegu włosy staną się miękkie, nie będą obciążone.

Olej dyniowy tradycyjny na pasożyty

Olej z pestek dyni świetnie sprawdzi się podczas kuracji na pasożyty i pomoże Ci oczyścić Twój układ pokarmowy. Znajdujące się w nim alkaloidy niszczą system nerwowy pasożytów i przyczyniają się do usuwania toksyn z organizmu.

Tłoczymy olej w niewielkich ilościach, dzięki czemu zawsze jest świeży. Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty.

Waga brak
Wymiary brak
Pojemność

100ml, 200ml, 250ml, 500ml

Search

Oferujemy najlepsze oleje

Search

Oferujemy najlepsze oleje